top of page

Käyttöohjeet

1. Irroita kylpytynnyri vetoautosta ja valitse paljulle tasainen alusta. Paljun etupää kannattaa olla aavistuksen (1-2cm) alempana kuin perä. Näin vesi kiertää kaminassa paremmin!

2. Laske tukijalat (4 kpl) alas ja aseta niiden alle laudat yms. Lisää tukijalkoihin varmistustapit ylimpään mahdolliseen reikään. Kiristä tukijalat. Palju laskeutuu lopullisesti tukijalkojen varaan sen täyttyessä. Löysää nokkapyörä, ettei paino kohdistu siihen paljun täyttyessä.

3. Täytä palju vedellä. Katso että pohjaventtiili/tulppa sekä kaminan tulppa ovat kiinni. Tyhjänä olevaan altaaseen menoa tulee välttää. Jos on tarvetta mennä, niin max 1 hlö! Paljun tulee täyttyä väh. 10 cm ylemmän läpivientiaukon yläpuolelle!

4. Asenna piippu kaminaan ja sytytä tuli. Kaminaa ei saa sytyttää ennen kuin allas on täytetty!!! Vajaana olevan paljun lämmittäminen sulattaa kaminan!!! Paljua ei saa myöskään tyhjentää ennen kuin tuli on kaminasta sammunut. Paljun vedessä ei saa olla roskia, jotka voivat estää veden kierron kaminassa. Kamina sulaa jos se ei ole täynnä vettä tai veden kierto sen kautta on estynyt! (kaminan hinta vaihdettuna 800€).

5. Lämmitettäessä talvella pidä kantta paljun päällä. Käytä myös muutamaa kannen kumilenkkiä jottei tuuli vie kantta. Kansi kiinni palju lämpenee talvella nopeammin. Nosta kansi varoen päälle, älä liuta, ettei paljun reunat naarmuunnu. Lisää puuta ja anna veden lämmetä n. 37°C asteeseen. Lämmitysaika vaihtelee veden alkulämpötilan ja lämmityksessä käytettävän puun mukaan. Lämmitys 5 asteisesta vedestä n. 37-asteiseksi kestää n. 3-4 tuntia, 25-asteisesta n. tunnin. Täytettyä tynnyriä ei saa päästää jäätymään, muista laittaa talvella kansi päälle kylvennän päätteeksi ja kiinnitä se kumilenkeillä jottei tuuli vie kantta. Illalla lämmitetty vesi on vielä seuraavan päivänä yli 20-30 asteista pakkasellakin. 

6. Varmistaaksesi veden tasaisen lämpiämisen voit välillä sekoittaa sitä esim. melalla. Varo istumista veden tuloaukon edessä tulen ollessa kaminassa, kaminasta tuleva vesi on todella kuumaa.

7. Noudata varovaisuutta paljun käytössä. Muista valvoa mikäli lapset käyttävät paljua. Varo liukastumista etenkin talvella. Paljun käyttäjänä vastaat itsesi ja muiden turvallisuudesta, sekä paljun rikkoontumisesta vääränlaisen käytön seurauksena.

8. Paljun tyhjennys: Huolehdi että tuli on sammunut kaminasta ja aloita tyhjennys vasta sen jälkeen (muutoin kamina voi sulaa). Avaa ensin paljun pohjaventtiili/tulppa ja anna paljun tyhjentyä. Lopuksi avaa vielä kaminan alareunassa oleva tulppa. Paljussa ja kaminassa oleva vesi ei saa jäätyä.

9. Puhdista palju vesiletkulla tai painepesurilla. Puhdistuksessa voi käyttää kotitaloudessa käytettäviä puhdistusaineita (ei raakaa kloriittia). Hangata voi pehmeillä räteillä, mopilla, sienellä tai harjalla. Hankaavia karheita materiaaleja ei saa käyttää! Tyhjennä myös tuhkat pesästä.

10. Nosta tukijalat, irroita piippu ja laita kansi paikalleen. Paljun sisällä ei saa kuljettaa mitään.

HUOM! Paljun on oltava täysin tyhjä vedestä siirrettäessä!

Nautinnollisia kylpyhetkiä!

Vuokrasopimusehdot

Vuokralleottajan on noudatettava mukana saatuja ohjeita. Muu kuin ohjeiden mukainen käyttö on kielletty.

Vuokralleottaja on vastuussa käytön aikaisesta turvallisuudesta ja ohjeiden noudattamisesta.

Kylpykärryyn mahdollisesti aiheutuvat vahingot ovat kokonaan vuokralleottajan vastuulla.

Vuokralleottaja sitoutuu korvaamaan kaikki aiheutuneet vahingot.

Vuokranantaja vastaa paljukärryn normaalista kulumisesta. Mahdollisista kulumisesta johtuvista vioista on ilmoitettava välittömästi vuokranantajalle.

Vuokranantaja ei vastaa paljukärryn käytöstä tai rikkoutumisesta vuokralleottajalle mahdollisesti aiheutuvista välillisistä tai välittömistä kustannuksista tai vahingoista. Vuokranantaja ei ole vastuussa kylpytynnyrin käyttäjien turvallisuudesta. 

Tarkat vuokrasopimusehdot luovutetaan vuokraajalle kylpykärryä haettaessa.

bottom of page